måndag 27 september 2010

4 nya utevänner!

I går gjorde jag ett besök på Rosenhagens plantskola i Skåne tranås, de annonserade ut perenner för halva priset.Jag fick två stycken med hem. Jag har sedan mitt besök hos Elinore i småland velat ha Höstögat "Moonbeam" och det fanns en planta kvar som tyvärr såg lite skamfilad ut men jag tog den ändå och hoppas på att den blir finare till nästa höst. Köpte även en hosta "Red october", fin variant med röda skälkar och lavendelblå blommor.
Idag efter jobbet var jag på Tågarps trädgård och köpte en annan Höstöga med jättesöta vinröda blommor coreopsis hybrid "Limerock Ruby
".
Fastnade även för en Rödlysing lysimachia atropurpurea, kunde vara svår att övervintra men jag gör ett försök. Den hade väldigt fina silvergrå/gröna blad.

5 kommentarer:

 1. Hej
  Kul med lite nya perenner!
  Höstöga har jag på min "vill ha" lista. Den röda Limerock Ruby var ursöt :)
  Hoppas det går bra med Rödlysingen i vinter!
  Ha det gott / Stina

  SvaraRadera
 2. Nordanvinden har vi smakat på några dagar, inte med frost men kallt, kallt.
  Hösten målar varma färger i naturen, underbart vackert.
  Växterna förbereder sig för vila och vi myser i soffan med tända ljus samt en god bok.
  Ha det bara gott.
  Ann.

  SvaraRadera
 3. Härligt med nya perenner!
  Du frågade om jag hade Rosenblågull frön och jag var precis ute och kollade efter frön och jag hittade några som du gärna får! Jag hittade ingen mailadress här i din blogg. Om du är medlem på Odla.nu kan du skicka mig ett Pm om din adress. Där heter jag Irene_L.
  Ha en fin dag! / Irene

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Ville bara säga heeej, då jag kikat runt lite idag:-) kram Hillevi

  SvaraRadera
 5. Hej och tack för hälsningen på min blogg! Himla bra med halva priset på växter så här på hösten, då är det läge att passa på och testa lite nytt. Lycka till med nyförvärven! /Katarina

  SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!