onsdag 8 september 2010

Trädgårdshelg

Helgen som gick var helt i trädgårdens tecken för min del.I lördags började jag dagen på Tågarps trädgård, jag skulle ha plantor till en låg häck utmed vägen som Jerry håller på att göra genom gårdsplanen för sina maskiner. Jag fick allehanda tips av Camilla men fastnade till sist för lavendel. Väl hemma igen så började ogräsrensning m.m för att förbereda för plantering av 40 st! lavendelplantor.
En sak har jag bestämt efter den planteringen och det är att jag ska skaffa mig ett par trädgårdbyxor med knäskydd i för fy vad det var hårt att krypa på knä så länge.

Hos oss har nattfrosten varit nära men ännu så länge har dahliorna klarat sig, dom brukar ju vara det första som stryker med när frosten kommer.Här är en söt röd småblommig sort utan namn, men jag la in bilden mest för den söta humlans skull.


I söndags fortsatte min trädgårdshelg med ett besök hos min bloggvän Elinore i småland och det var mycket trevligt, vilken trädgård och vilken mångfald av växter!! TACK för att jag fick komma! jag hade en hel kasse med mig hem med olika växter.Det var en bit att köra men det var det värt!!

Här har en söt citronfjäril slagit sig ner på min rudbeckia, denna är köpt som en "Magnus" men efter mitt besök hos Elinore i helgen så vet jag nu bättre. Det är en vanlig rudbeckia, skillnaden på denna och äkta "Magnus" är att hos min pekar kronbladen snett nedåt men på "magnus" så står de rakt ut.Igår fick jag en kul överaskning när jag tog en runda med kameran...En JÄTTETISTEL!!.... är det ju såklart inte men visst liknar det en tistel, jag vet inte om det är nån släkting men min Kardon har ju haft dessa fina "knoppar" ett tag men nu så har det kommit små lila hår på den också, aldrig sett tidigare. Förra året kom det bara blad på den.Den är ca en meter hög med grågröna stora fina blad och 7-8 knoppar som är stora som tennisbollar. Kul växt!!Den är släkt med kronärtskocka tror jag.


Pipörten blommar för andra gången i sommar efter att jag klippte ner den lite efter första blommningen.Här har vi mitt senaste projekt. Vi hade ett gammalt plommonträd på baksidan av huset när vi flyttade hit som vi sågade ner för två år sedan. Jerry var så klok att han sparade det så nu har vi grävt ner det igen i trädgården. Gjort en liten rabatt runt om och satt murgröna intill och en rosa/vit clematis "Nelly moser" som skall klättra upp på stubben.
Syrran kom när vi gjorde det och hon skulle ju såklart fälla en kommentar..."Först sågar ni ner ett gammalt träd och nu gräver ni ner det igen...tror ni att det ska gro igen eller?? Ni är ju inte kloka!!..Nej det är vi kanske inte men det blir nog fint så småningom.

Nog för idag! vi ses!

Mia

1 kommentar:

  1. Det händer det, att knäna värker så här om sommaren, knäskydd är nog en god idé men ser så dumt ut med shorts..
    Tycker det var ett kul klätterstativ, tänk så läckert när stammen blir grön av murgröna och armarna viftar med rosa spetsar. Blir kul att se nästa år :)

    SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!