söndag 2 maj 2010

Klippstånds och Björnrot

Nu växer det och för varje dag är det roligt att se hur långt allting kommer i trädgården. Här är en liten planta som jag tog från min stora i höstas av Klippstånds. Väldigt dekorativa blad, blir ganska hög med gula blommor som går högre upp än bladverket.Står att den inte ska stå i full sol för då blir bladen fula, jag har en i skugga och en i solen för att se var den trivs bäst.

Björnrot är en örtväxt som har så mysiga blad. ser ut som små gröna dunbollar nu när den växer upp. Blommar med vita blommor.

Nu ska äntligen min skamfläck i trädgården försvinna....har i helgen tagit de första spadtagen längs med muren , ska lägga sten längs med muren och i hörnan ska vi ha en uteplats.Ska plantera en klängros framför muren som kan breda ut sig sen uppe på muren.

Runt uteplatsen ska buskar planteras och stenrabatten ska fortsätta fram en bit och sen fortsätta på andra sidan om.....svårt att förklara...framtiden får utvisa hur jag har tänkt.

2 kommentarer:

  1. Vilken stilig staplad stenmur du har, bara den i sig själv är ju vacker. Det blir nog bara ännu vackrare sedan när du fått ordnat.
    Björnrot, den har jag faktiskt. Köpte den av en tant på torget ett år som sålde örter. Fattigmannscurry kallade hon den också, men inte tycker jag den smakar speciellt som curry och faktiskt inte så väldigt gott heller.. kanske jag inte har hittat rätt sätt att använda den, har du smakat den till något?

    SvaraRadera
  2. Nej, jag har inte smakat björnroten men jag har höst att den ska var god till fisk, ska ha en smak som liknar selleri har jag också hört.
    Muren har min starka man gjort .....han tog de tunga stenarna och jag de lite lättare.

    SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!