torsdag 13 maj 2010

Idag tog jag tag i min lilla rabatt framför ingången, jag planeterade ju lite växter där i höstas men efter att Tilda hade gjort hela rabatten till en utgrävning så tappade jag lusten att göra något mer.Hela eftermiddagen har jag grävt och rensat ogräs och burit stenar, egentligen är man väl inte riktigt klok som först bär hit stenar och när de inte passar bredvid föregående sten så bär man tillbaks den igen till stengärdet och provar med en ny. Men till slut så är det ju klart och man kan känna sig nöjd. Jag vill egentligen ha rabatt framför hela tillbyggnaden med min käre man ska mura upp under den först och det vet man ju aldrig när det blir av....så jag får nöja mig så här så länge.
Längst in satte jag en av mina mörkröda Dahlior "Arabien night" och ute i kanterna Penstemon "Huskers red" och i mitten en hosta. Det blir lite av en försöksrabatt för både dahlian och penstemonerna vill nog egentligen ha mer sol än vad här blir men man måste ju testa, annars är det ju bara att flytta dom till hösten om det inte blir bra.

Efter tre år så kommer det äntligen blommor på min Gentiania, den har växt så väldigt sakta så jag hade nästan gett upp.Snart blommar även mina Löjtnantshjärtan, den vita är lite senare än den rosa som har fina knoppar redan.

2 kommentarer:

 1. Pia Lindström13 maj 2010 21:34

  Efter lite sökande hittade jag in här igen. Fin blogg du har Mia och så mycket du kan om blommor mm...ha det bra/kram Pia

  SvaraRadera
 2. Det var en liten söt rabatt du har gjort. Jag fixade till något liknande här förra året, men den blir det nog aldrig något med. Full med skräp alltid och både barn och hundar som tar sina små genvägar därigenom alltsomoftast....

  Vilka fina bilder på löjtnantshjärtanen särskilt den röda.

  Självklart får du komma hit nån gång i sommar om du har tillfälle. Det skulle vara jätteroligt.

  Kram Elinore

  SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!