onsdag 21 april 2010

Årets första maskros!!!

Efter att ha sett allt som börjat blomma hos Ellinor i bloggen Trädgårdslivet på lindön så var jag tvungen att gå ut själv och titta.......coh döm om min förvåning när det första jag ser är en blommande maskros intill husväggen.Säga vad man vill men även om det är en ogräsblomma så är den trots allt fin.Sådana har jag gott om sen i min gräsmatta men det är inget som stör mig.
I tisdags kväll var jag i Sjöbo på föreläsning om perenner med Eva Robild. Mycket trevligt och många nya tips om perennrabatter. Rekomenderas varmt!

Vinca minor "Vintergröna" med sina små söta lila blommor.

Ännu ett av mina pionstöd, gjort av en bit armeringsmatta.Här ska komma upp en vit pion med lite rosa i mitten. Den blommade inte förra sommaren så det ska bli spännande att se om det kommer några i år.

Ormöga

Lungörten har så fina blad.

Mitt ibland alla blå scillor kom det upp en helt vit liten lökväxt. har inget namn på den men söt var den i alla fall.


Sist men inte minst en bollviva och en vanlig viva.

3 kommentarer:

 1. Kolla Mia, du hade ju också mycket som blommar nu, även om det är småttingar, så blir man ju så glad när man ser även den minsta lilla blomma.
  Fast i morse såg det inte särskilt roligt ut med en massa vitt på marken igen. Tur att det försvann fort.
  Kram Elinore

  SvaraRadera
 2. Så här "tidigt" är maskrosen livsglädje.
  Visst är det härligt att bara gå och njuta av vårens härligheter.
  Ha en trevlig helg.
  Ann.

  SvaraRadera
 3. Hej Mia!
  Vilken intressant blogg du har, och eftersom jag märker att du gillar det här med trädgård så har jag ett tävlings-tips.
  Nu på Granngården pågår det en bloggutmaning, där man ska skicka in sina bästa jord- och odlingstips. Tipsen publiceras på www.granngarden med en länk till din blogg.
  De tre bloggar som bidrar med de bästa tipsen vinner varsitt present kort på 1000 kronor. Vinnaren utses av en jury från Granngården.

  Maila ditt tips till: granngarden@golinharris.se, tävlingen håller på till den 11 maj 2010.

  SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!