onsdag 29 juni 2011

Förlorat och återfunnet

För säkert tre år sedan fick jag av min vänninna Petra en hög med fröer från en svart stockros. Jag vårdade dem ömt i mitt köksfönster men plötsligt en dag var de spårlöst försvunna. Min gissning är att mannen eller barnen haft fönstret öppet och så har mina frön flygit med vinden ut.......där kunde ju historien slutat.... men tidigt i somras såg jag något växa under mitt köksfönster som var väldigt likt en stockrosplanta.....kan det vara möjligt efter så lång tid tänkte jag? det måste väl ändå vara några andra fröer som kommit med vinden men kan ni tänka er...det var mina fröer från Petra som grott och idag slog den första blomman ut riktigt och jag fick bekräftat att det var mina svarta fröer som grott. Tänk som det kan gå!!

7 kommentarer:

 1. Läckert med svarta stockrosor!!! Det tycker iallafall jag som älskar "svarta" blommor. Jag skaffade en planta förra året men jag har inte kollat om där kommer knoppar. Vilken härlig historia det blev med de utblåsta fröerna.....;)
  Humle på en telefonstolpe funkar alldeles utmärkt om du råkar ha en sån i trädgården eller så...
  Jag har en stolpe precis utanför trädgården i kohagen, så det har inte riktigt varit aktuellt att sätta en där just nu, men man vet ju aldrig så småningom.
  Må så gott// Elinore

  SvaraRadera
 2. En sån fantastisk historia - verkligheten överträffar dikten ännu en gång... Jättefina svarta stockrosor som placerat sig bra där vid husgrunden.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Slutet gott allting gott som man brukar säga. Det var en riktig solskenshistoria. Den ser verkligen ut att trivas och färgen var ju bara så läcker.

  SvaraRadera
 4. Så kul :) o vilken läcker färg de är på dem :) Kram Suss

  SvaraRadera
 5. Ja, tänk som det kan gå! De ville verkligen bo hos er. Jag är väldigt förtjust i stockrosor men har inte sett svarta tidigare. Tjusiga!

  Fin blogg du har. Jag blir en följare direkt!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. Vad kul att den dök upp till slut :-)superläcker är den ju!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 7. Vilken härlig historia, och blommorna är ju helt fantastiska.
  Kram

  SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!