onsdag 22 juni 2011

Sommarlov och pionmedley !

Igår arbetade jag sista dagen på ca 7 veckor...känns helt underbart skönt...!!
Något annat som är underbart är att njuta av mina blommande pioner.Här kommer ett medley av pionbilder.
Den första är nog den vackraste, har fått den av en kompis för två år sedan utan att veta hur den skulle se ut och i år blommade den för första gången med massor av blommor.Är det någon som vet vad den heter så blir jag jätteglad!

denna kommer från mina föräldrars trädgård men är också utan namn...


Denna ceriseröda(ser röda ut på bilderna men är mer cerise i verkligheten)här nedan med fina fyllda blommor blommade först av alla och har blommat över sedan några veckor tillbaks har heller inget namn....hittade den bland allt ogräs och under några förväxta granar som vi sågade ner när vi flyttade hit och nu är den så här vacker.Den vita Festiva maxima är så vacker med sina röda strimmor inuti.


Nu ska jag ut i trädgården och fortsätta mitt arbete med att fylla på ny jord i mina rabatter...känns som jag aldrig blir färdig men nu när semstern änligen är här så kanske tiden räcker till....

4 kommentarer:

 1. Vilka underbara pioner! De är verkligen vackra.
  Grattis till långledigt! Sju veckor, det låter det... Jag ser fram emot att beskåda dina planteringar, nu när du får tid att visa upp dem (eller inte, det är mycket som ska hinnas med på semestern varav hängmatteliggande är viktigt, fniss).
  Ett jättebra onsdagsmys på dig!

  SvaraRadera
 2. Jag är så dålig på pionnamn men den första kan vara Bowl of Beauty åtmistone fick jag det tipset när jag visade bild på min i bloggen o den ser ut som din...
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 3. Pioner är helt fantastiska!!! Jag har aldrig sett så stora blommor på Festiva Maximan som i år.
  Pionen i mitten tror jag är en 'vanlig' bondpion, men den är ack så vacker, och vilken tur att du räddade den. Den plantan som jag har här hemma har funnits här "alltid", vilket kan innebära kanske hundra år. Min svärmor är 80 och jag tror inte det var hennes mor som planterade den, utan det var tidigare. Med andra ord är den tålig och kan bli riktigt gammal.
  Jag tror också på 'Bowl of Beauty' men jag vet inte riktigt om det blir rosa "tofsar" i den. Jag har en namnlös som liknar din men en del blommor blir mer fyllda fast det är samma planta.
  Trevlig midsommar / Kram Elinore

  SvaraRadera
 4. Pionner är verkligen vackra, synd bara att de blommar över så fort Kram Suss

  SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!