måndag 4 juli 2011

Vad heter min nya förälskelse?

Under en av mina sista arbetsdagar så besökte vi Västra hamnen och Turning Torsu i Malmö. Det var en hisnande känsla att stå nere vid entren till TT och titta uppåt....allt snurrade liksom runt kändes det som.
Men under promenaden nere vid hamnen så fick jag se denna rosen och blev förälskad direkt...jag som aldrig har varit så förtjust i rosor föll pladask!!!

Men snälla är det nån som kan hjälpa mig ....vad heter denna vackra skapelse??

Efter en vecka med underbar sommar har vi nu haft lite moln och regn på österlen men det gör gott i rabatterna så jag klagar inte...

5 kommentarer:

 1. Åh, vilka underbart fina rosor. Kan tyvärr inte hjälpa dig med namnet! //Helen

  SvaraRadera
 2. hej igen. Läste an annan blogg om "Mozart". ROSA MOSCHATA...kan det vara den? Mvh Helén

  SvaraRadera
 3. Jag har Lars-Åke Gustavssons alla böcker.Kan kolla om ingen annan vet på rak arm.Känner igen den kanske 'Eye Paint'men vet inte alls..
  Får återkomma!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Jag såg Helenas kommentar och det var just den jag själv tänkte på - Austinrosen 'Eye Paint'. Den utanför TT är ju väldans lik...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Jag bor precis bakom där du fotograferade rosorna. När de planterade för tre år sedan blev det några krukor över. Dessa stod bara bredvid planteringen i ett par månader mitt i vintern och till slut tog jag in två av dem och ställde i min bod. På våren planterade jag ut dem i min trädgård.

  Rosen är frisk och blommar till sena hösten, så jag är väldigt nöjd med den.

  Jag har försökt att ta reda på vad rosen heter, men inte funnit någon som stämmer riktigt. Hoppas att jag får svar här på bloggen nu!

  SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!