måndag 22 november 2010

Vatten och tomtar

Hade ju tänkt ha en lugn kväll med lite bloggning och tv-tittande men ack så blev det inte...
Regnet har fullständigt ÖST ner hela dagen och eftersom vi har haft översvämning i källaren förr så var vi vaksamma när vi kom hem men det fanns inget vatten i källaren så vi satte oss för att äta kvällsmat i lugn o ro.....när vi kom ner igen efter 30 minuter så var det 10 cm vatten i hela källaren...en timme senare hade vi 50 cm och ytterligare en timme senare så är där 90 cm. Just nu i skrivandes stund så har vi brandkåren på besök som pumpar med en pump och Jerry suger upp vattnet med vaccumtunnan och kör ut på åkern. Varje tunna rymmer 10000 liter och han har nu kört ut 9 tunnor så ni förstår att det inte händer så mycket....efter hand som vattnet pumpas ut så rinner det in nytt hela tiden...PUST!! de kommer nog att få hålla på hela natten är jag rädd om det inte tänker sluta regna.

Jag skulle ju lägga ut bilder från julmarknaden i helgen ....

Först ut blir mammas fina alster, alla saker är gjorda i ull med nålfiltsteknik, man sticker i en bit ull med en speciell nål och sen bygger man på ny ull hela tiden tills det blir en figur...hur det sen kan bli såna här fina saker är ett mysterium....???
Frukterna är helt otroligt naturtrogna.


Här kommer mina små nissar som är gjorda i självtorkande lera och sedan målade.Jag kallar dom för strandtomtar eftersom jag plockar drivved på stranden som vissa av tomtarna sen sitter på. Sagan om strandtomten hittade jag på för flera år sen när jag började att göra mina små tomtar.Först en bricka med ofärdiga tomtar som saknar ansikte och lack och sen en klar drivvedsbit med tomtar på.Regnet bara fortsätter att ösa ner och vattnet stiger i källaren, vi hade ju hoppats att brandkåren skulle ha nåt bra och effektivt med sig men Jerrys egna grejor var mycket bättre än deras, stackaren har nog varit inne och bytat blöta kläder 4 gånger under kvällen. Hoppas att det slutar att regna snart....

2 kommentarer:

  1. Oj stackars er.Det där verkar inte vara nått kul.Vi har råkat ut för översvämning en gång.Och då var vi bortresta en vecka.Ingen trevlig hemkomst då.
    Era tomtar är jättefina.Hoppas ni får ordning på vattenkrisen.

    SvaraRadera
  2. Helt fantastiska tomtar! Kan man köpa dem någonstans?

    Usch för vattenläckor, hoppas det ordnar sig!

    SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!