torsdag 4 november 2010

Sov du lilla viva......

....snart så blir det kallt....
Än har inte alla blombarn somnat trots att de fått ett varmt täcke över sig...
Marken under mitt körsbärsträd är nu helt täckt av löv. Under en promenad i eftermiddags när solen tittade fram så hittade jag dessa små söta vivor som blommade. Jag har planterat alla mina vivor detta året så jag visste inte att de kunde blomma en gång nu på hösten också.
Stolen och bordet i armeringsjärn fick jag på min 40-årsdag.


Trädgårdsviva "Gold Lace"

"Gold Lace red"

Den lila och rosa är tyvärr namnlösa men jag tar tacksamt emot om någon vet..


Har nog aldrig tidigare lagt in nån bild på vårt hus så det är väl dags. Som ni ser så är min trädgård fortfarande ganska platt och "ny", är väl också ganska fyrkantig.
Har funderingar på att gräva ut den rabatten som är närmst med den framför med stubben i så det blir en rabatt....vill ju att allt ska växa upp så man inte ser hela trädgården överallt ifrån utan att men ska gå i olika rum och gångar och upptäcka nya saker hela tiden....men det tar väl sin tid.....

...tänker mig att man kommer nerefrån trädet och går upp så ska jag ha en båge med klematis att gå under och sen fortsätter man bakom den rabatten och har då rabatt på båda sidor om sig, finns även en liten längst ut i hörnan men den syns inte så mycket , man ser några röda blad och en ulletternell bara. Men även den ska bli större. När man kommer fram igen så möts man av den långsmala rabatten i mitten av trädgården där min mölla står. Här går man runt och möts sen av nästa rabatt med den stora stenen i(bilden är tagen i somras).
Intill huset har jag tyvärr inga rabatter för mannen vill dränera runt huset så det är inte lönt att jag lägger ner nån tid på rabatter där förren det är gjort.


Längst bort mot stengärdet ska ju bli nån form av uteplats och här skulle jag även vilja göra ett riktigt stenparti som är lite upphöjt så inte allt ser så platt ut.

Det blev ett långt inlägg med många bilder..hoppas ni orkar läsa.

5 kommentarer:

 1. Hej Mia!
  Klart jag orkar läsa :=)
  Roligt att smida planer över hur man vill att trädgården ska se ut, sedan får man jobba sig fram bit för bit. Trädgård tar tid och man ska inte ha bråttom :=)
  Vackra Vivor! Men kan tyvärr inte hjälpa dig med namnen

  SvaraRadera
 2. Den trädgården får du nog inga problem med att få fin.Roligt att få börja och göra som man själv vill ha det.Lycka till.

  SvaraRadera
 3. Kul med en vandring runt din trädgård. Tänk att få planlägga allt från starten, tänka ut lösningar. Vilken spännande utmaning du går i möte.

  SvaraRadera
 4. Verkar som om vi har lite samma ideer och tankar, jag vill också få till lite olika rum i min täppa. Så jag kan väl stjäla lite tips från dig som är så duktig. Fantastiskt vackra bilder. Ha det gott, vi hörs på söndag.

  SvaraRadera
 5. Hej Mia!
  Tack för titten hos mig.
  Vilka fina vivor du har.
  Gångplattorna är köpta så men jag köpte de sista som fanns. Du kan kolla med Eldgarden.se om hon har någora kvar.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!