söndag 10 oktober 2010

Växter på blocket....

Fick av en händelse se en annons på blocket igår om billiga växter, brukar aldrig titta på just den sidan så ibland har man tur....ringde till säljaren och tyckte att det var något bekant med rösten och det visade sig att det var sambon till en gammal arbetskamrat från min tid på S:t Olofs skola. Dom skulle gallra ut i sin trädgård och sålde delade växter för en billig peng.

Tack Ingvar och Ann-charlotte!!


3 stora fina Astilbe, vit, rosa och röd, 2 plantor Mandeltörel,vårkrage, hosta okänd sort,en liten järneksbuske, en liten Rönnspirea.


Man väntar ju inte så gärna på att det ska bli kallt men jag har väntat på nattfrost ett tag nu för att kunna ta in mina dahlior.Inatt var det nog väldigt nära nattfrost så nu grävde jag upp dom fast de inte hade vissnat ner....jag behövde ju platsen till mina nya växter.Den här rabatten grävde jag ju i våras och den fick vara en tillfällig dahliarabatt denna sommar men nu ska det bli en perennrabatt.

Alla dahliorna uppgrävda och namnade.


Äntligen är alla växterna i jorden. Blev riktigt nöjd själv faktiskt!

För flera år sedan innan vi gjorde i ordning trädgården så köpte jag två rosor "Lill Lindfors" som ända tills nu har stått i en massa ogräs och sett ledsna ut invid stallväggen på gården, men idag gjorde jag slag i saken och grävde upp den ena(en var bortom all räddning tyvärr)och planterade i min rabatt så nu kanske den kan få ett nytt liv och se lite gladare ut.Grävde också upp två av mina Höstanemoner och satte i lilla rabatten vid ingången. Upptäckte då till min stora förvåning att jag hade en liten rosa anemon som jag helt har glömt hur jag fått eller köpt den men söt är den i alla fall.


3 kommentarer:

 1. Visst är det kul att fynda plantor. Många olika växter fick du tag i också, + om det är ett bra pris på dom också!

  Den var verkligen söt den lilla rosa Anemonen :)
  Ha dé

  SvaraRadera
 2. Har precis hittat hit, det stämmer ju att man ibland hittar sånt man planterat tidigare och så blir man glad att något har överlevt...

  Lycka till med dina fyndplantor
  Ha en bra dag
  Christina

  SvaraRadera
 3. Har aldrig tänkt på att man kan köpa växter på blocket (eller sälja dom där heller för den delen).
  Ska bli spännande att se hur det blir i din rabatt till våren/sommaren.
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!