onsdag 29 juni 2011

Förlorat och återfunnet

För säkert tre år sedan fick jag av min vänninna Petra en hög med fröer från en svart stockros. Jag vårdade dem ömt i mitt köksfönster men plötsligt en dag var de spårlöst försvunna. Min gissning är att mannen eller barnen haft fönstret öppet och så har mina frön flygit med vinden ut.......där kunde ju historien slutat.... men tidigt i somras såg jag något växa under mitt köksfönster som var väldigt likt en stockrosplanta.....kan det vara möjligt efter så lång tid tänkte jag? det måste väl ändå vara några andra fröer som kommit med vinden men kan ni tänka er...det var mina fröer från Petra som grott och idag slog den första blomman ut riktigt och jag fick bekräftat att det var mina svarta fröer som grott. Tänk som det kan gå!!





tisdag 28 juni 2011

Ska man välja sol eller skugga?

Idag är det väldigt varmt så man vet inte riktigt vilket som är skönast...sol eller skugga....jag köpte en till ros "The fairy" i förmiddags(köpte 3 häromdagen men upptäckte at det fanns plats för en till i rabatten)och efter den planteringen så fanns inga andra val än SKUGGA just då.Visst är det skönt med värme men jag tillhör inte dem som kan lägga mig och lapa sol så långa stunder, då får jag ändå kli i fingrarna och dras till mina rabatter för där finns ju alltid något som måste göras....nån timme på standen är ju alltid skönt men på lördag så konfirmeras vår Linus så då vill man ju ha fint i trädgården när gästerna ska komma.

Här kommer lite bilder från trädgården idag!



Ser ni hur fjärilens kanter går i samma färg som de Franska blåmunkarna?


Myskmalva



Guldakleja "Yellow Qeeen"


Ser skönt ut att vila så där på spindeltaklökens blomskälk....




Ha en skön dag och njut i sommarvärmen!
Tack för alla fina kommentarer,de är alltid lika uppskattade!


Mia

torsdag 23 juni 2011

Sveriges sydligaste plats...

...heter Smygehuk och när man befinner dig där så har man 991 km till London och 1041 km till Paris. Men om man inte vill gå så långt så kan man bara ta en promenad....




...ner till stranden och njuta av en fin men stenig sådan, stenarna är väldigt speciella här, vet inte om det är nån sorts kalksten? Roliga former i svart, grått och vitt.....

Den här lilla pippin funderar nog på hur han ska få tag i godbitarna nere i papperskorgen....



Jag tillhör de som inte kan gå på en strand utan att plocka saker med mig hem och idag var jag ju tvungen att bära med mig lite roliga stenar hem.......alla stenar jag plockade hade hål så lite snöre....



och så hade jag tillverkat ett stensmycke till mitt träd...



Önskar alla en glad midsommar!



Mia

onsdag 22 juni 2011

Sommarlov och pionmedley !

Igår arbetade jag sista dagen på ca 7 veckor...känns helt underbart skönt...!!
Något annat som är underbart är att njuta av mina blommande pioner.Här kommer ett medley av pionbilder.
Den första är nog den vackraste, har fått den av en kompis för två år sedan utan att veta hur den skulle se ut och i år blommade den för första gången med massor av blommor.Är det någon som vet vad den heter så blir jag jätteglad!

denna kommer från mina föräldrars trädgård men är också utan namn...


Denna ceriseröda(ser röda ut på bilderna men är mer cerise i verkligheten)här nedan med fina fyllda blommor blommade först av alla och har blommat över sedan några veckor tillbaks har heller inget namn....hittade den bland allt ogräs och under några förväxta granar som vi sågade ner när vi flyttade hit och nu är den så här vacker.



Den vita Festiva maxima är så vacker med sina röda strimmor inuti.


Nu ska jag ut i trädgården och fortsätta mitt arbete med att fylla på ny jord i mina rabatter...känns som jag aldrig blir färdig men nu när semstern änligen är här så kanske tiden räcker till....

lördag 18 juni 2011

Blodsdroppe

Har länge velat ha en perenn blodsdroppe, har en kompis som har en stor buske och den blommar så vackert. Vid ett besök på Åbergs trädgård i veckan så hittade jag en och slog till direkt.
Häckfuchsia Fuchsia magel.gracills

har inte blivit så många inlägg på senaste tiden.....tiden räcker inte till...beundrar er som hinner göra inlägg nästan varje dag.

Ha det så bra tills nästa gång....vet inte när det blir(:

Mia