onsdag 27 april 2011

Då vandrar vi vidare och......

...............i rabatten under och bredvid mitt träd så har vi fler fina växter som visar sig. Nu går det jättefort, det som man fotograferade ena dan och inte hunnit lägga ut på bloggen än får man fotta igen nästa dag för det händer så mycket på kort tid.



Här har jag min ännu så länge lilla Rosenrips buske men som snart blommar med så söta rosa/röda blommor. Synd att den blommar så kort tid bara!



Purpurviol viola labradorica



Kaukasisk förgärmigej "Hadspen Cream"
Brunnera macrophylla


Hjärtbergenia "Vinterglöd"
Bergenia cordifolia


.......igen..... Bollviva


Primula denticulata



Vi ses snart igen........


Kram Mia

tisdag 26 april 2011

Det fina just nu.......

....i min rabatt närmast ingången och under körsbärsträdet är mina bollvivor som jag visat innan och alla scillor som snart har blommat ut. Här är en viva som är väldigt lik "Wanda" som jag hade med i ett tidigare inlägg fast här är kronbladen krusiga.....namn??



I samma rabatt växer mitt löjtnantshjärta som har fått knoppar......så snart kan man njuta av fina blommor.




Denna rabatten är den enda som jag har stenar runt och mellan några stenar så har det tittat upp en söt liten frösådd Pencè.



Fortsättning följer i nästa inlägg om nästa rabatt och det fina där.....


Tack för alla trevliga kommentarer, det är alltid lika kul att läsa!


Mia

söndag 24 april 2011

Så här ser det ut nu....

Tänkte visa lite bilder på hur mina rabatter ser ut just nu. Påsken har varit helt underbar här hos oss, sol och perfekt trädgårdsväder. Igår klippte jag gräsmattan för första gången i vår....och vilken skillnad...ser ju mycket bättre ut nu.....och för att inte tala om doften av nyklippt gräs!

Här är min rabatt under mitt japanska körsbärsträd. Mina järnmöbler fick stå där under och lite blommor planterades i mina hemgjorda cementkrukor, tyckte att dom passade så bra där eftersom bordskivan och sitsen också är av betong.



Min runda rabatt med diverse inslag av rostiga saker! Trädet är en brokbladig asklönn.


I bakgrunden skymtar min lilla hörnrabatt.

Ännu så länge min största rabatt med min trädgårdsmölla.





Stenrabatten





Förra året drog jag upp all blodoxalis som växer runt stenen men har man en gång planterat in oxalis så får man snällt stå ut med den....den går inte att utrota....men det är okej så länge den håller sig fint runt stenen.


I nästa inlägg utlovas en mer detaljerad visning av vad som just nu blommar och är fint i de olika rabatterna.


Önskar alla en fin avslutning på påskhelgen!


Kram Mia

torsdag 21 april 2011

Primula x 3

Efter en arla morgonpromenad så måste jag lägga ut lite bilder på mina vivor som blommar just nu....

Primula "Wanda" Violviva

Trädgårdsviva "Gold Lace Red"



Tyvärr namnlös !


Ha en bra skärtorsdag!


Kram mia

onsdag 20 april 2011

Från vinställ till växtstöd!

Idag hittade jag ett gammalt vinställ i källaren som legat där alldeles för länge och skräpat. Största sonen Dennis fick äran att såga sönder det med vinkelslipen och sen fick han svetsa ett växtstöd av en del av delarna istället till min rabatt.....



Visst blev det fint! Han är duktig!!






Nu behöver jag få lite tips på något fint som kan klättra i det! Inte något som kan bli för stort och tungt utan lite lagom .....


Tack på förhand!



Mia

måndag 18 april 2011

Lotteridragning !

Alla röda lotter med namnen på lades i en vit skål och så fick maken agera lottdragare!..........

....och vinnaren av min påskagumma "Hedvig" blev Suss med bloggen Suss & Kai.

GRATTIS och GLAD PÅSK !


Tack till alla som ville delta i mitt lilla lotteri !


Kram Mia

fredag 15 april 2011

Det sötaste jag sett på länge...

Besökte en Alpackafarm här i närheten igår....vilka söta djur!!! Grå, svarta, bruna och vita djur som är importerade från Nya Zeeland, Chile och Australien. Man använder ju ullen som är helt otroligt mjuk och varm. Alpackan är en släkting till lamadjur men MYCKET sötare! Ganska ovanliga, det finns ca 1000 st alpackor i Sverige. Var bara tvungen at visa lite bilder. Hoppas att helgen ska ge bra trädgårdsväder för jag har en hel del växter som har frösått sig som jag tänker gräva upp och plantera i kruka och byta/sälja på växtmarknad längre fram i maj.



Trevlig trädgårdshelg önskar jag er alla! Skriv gärna en liten hälsning det är så kul att läsa!! Mia

måndag 11 april 2011

Något nytt varje dag....

Helgen som gick ägnades nästan helt åt trädgården. Jag samlade grenar som blåste ner i stormen förra veckan och vårkrattade rabatterna. Även arbetet med vårt nya stenparti kom en bit på väg, vi har byggt till en liten bit bredvid där tanken är att vi i bakgrunden ska plantera ett litet träd och sen i framkanten ska vi ha en liten damm och en gammal gårdspump som vattnet ska rinna ner från......och kanske nån liten guldfisk..vem vet var det slutar...? Nu går allting så snabbt och Lungörten som i fredags bara hade en blomma hade i går flera.... den lila vivan fick en liten blomma...
Och Ormögat har fått flera små söta ögon...jag älskar färgen på Ormöga och Förgätmigej...min absoluta favoritfärg!
Är det någon som vet vad denna lilla blå lökväxt heter? jag tror att jag har förväxlat den med scilla men dom är ju inte riktigt lika...eller är det denna som är scilla????? Har alldeles fullt under mitt japanska körsbärsträd.
I fredags hade knoppen på bollvivan bara precis kommit fram och igår så såg den ut så här...men lite sol och värme så händer allt i rasande fart.

Vår lilla Ronja ( som inte är så liten längre förresten) njöt i vårsolen...om man lägger sig så här så kanske någon förbarmar sig och börjar klia mig på magen tänker hon nog!!!
Hon har blivit en riktigt stilig ung dam...fast fortfarande lika busig som en liten valptjej!
Mitt stenparti något utbyggt och där hålet syns har vi tänkt att den lilla dammen ska vara. Kanske svårt att se nu men i mitt huvud finns en tydlig planering...synd att ni inte kan se den..!!

På Östelen har vi ännu en underbar ljummen vårdag med sol !!!


Ha en jättebra dag var ni än befinner Er!


Kram Mia

fredag 8 april 2011

Dagens Ögongodis - Blommande fredag

Dagens ögongodis i min trädgård såg ut så här, men jag trodde knappt mina ögon i eftermiddags när jag gick rundan med kameran. Lungörten börjar redan blomma och en liten viva också. Jag hade först tänkt lägga ut bilder från förra året på andra fina godisbitar men nu fick det såklart bli dessa små "vårgodisbitar".



Titta gärna på fler Ögongodis hos Katarina
Önskar alla en trevlig helg och hoppas att ni ska slippa vårstormen som vi har här i södra skåne för tillfället. Skriv gärna en kommentar om du tittar in för det gör mig så glad! Kram Mia

tisdag 5 april 2011

Fler vårtecken.....

Nu börjar det komma fler och fler vårtecken i rabatterna. Var ute ikväll och tog en bild på min vinröda julros. Det är för övrigt mina första julros så det är extra kul att den vill blomma första säsongen jag har den.

Ser ut som små underjordiska händer som försöker krypa upp ur marken men det är bara mina vita Löjtnantshjärtan.


Vi har en gammal obebodd gård på våra ägor(oj ! det lät som vi hade stora ägor men så farligt är det inte) där maken har sina maskiner och sin skrothög som ni vet att jag letar i ibland och där inne bland förväxta buskar och träd hittade jag dessa dubbla påskliljor förra året.....spaden kom fram och nu väntar jag på att dom ska blomma i min rabatt där jag kan njuta av dom.

Julrosen i dagsljus Jag hade en planta lila bollviva förra året som jag i höstas kunde dela i flera mindre plantor och här har redan en blomma tittat upp i en av dom.....
Krokus
Snöklockor
Har lagt ut bilder på vintergäck innan men det är svårt att låta bli så här kommer en till.
Önskar Er en trevlig kväll!

Vill ni skriva en liten hälsning så blir jag jätteglad!


Kram Mia

lördag 2 april 2011

10000 besökare - det måste firas!!

Idag har det varit 10000 st besökare inne på min blogg och det måste jag fira! Lagom till påsk så vill jag lotta ut en av mina handgjorda påskagummor. Alla gummor har egna namn och ingen är lik den andra. Huvud och händer är gjorda av docklera som bränns i ugn och kvasten gör jag också själv av björkgrenar. Gummans kläder är oftast i två olika färger av småmönstrat tyg.Håret är av ull. På bilden är min egen "Tilda" och alla har äldre namn som tex Hulda, Alma el Berta. Vill du var med i lotteriet så skriv en liten kommentar och vill du dessutom länka till detta inlägget så får du två lotter.Skriv om du har länkat så jag vet. Lotteriet pågår till den 17 april. Det går även att köpa mina gummor för 100 kr + ev. portokostnad. Vid intresse maila mig fam_kristiansson@telia.com
TACK ! alla Ni som har gillat och besökt min blogg sen starten. Inte kunde jag tro att det skulle vara så kul från början när jag startade men jag har fått nya bloggvänner hela tiden och en del av er har jag träffat i verkliga livet också och fått se fina trädgårdar.

För att inte tala om alla fina tips man får av andra trädgårdsbloggare.


Kram och Tack


Mia

fredag 1 april 2011

Blommande fredag "På marken"

I Komstad är vi STENRIKA...om du nu mot förmodan skulle tro att jag menar på pengar så kan jag avslöja att tyvärr är det inte så men därimot är vi rika på dom som ligger "på marken" alltså stenar! Detta är också temat denna vecka hos Katarina. Gå gärna in till henne och titta på fler fina bidrag denna veckan. Hos oss så plockar vi sten varje vår på åkrarna och nästa år så finns det lika många till...PUST!! man undrar var alla sten kommer ifrån?? Ibland har man turen att hitta en grottesten som vi kallar dom. Här kommer lite roliga stenar av den sorten...en del har vi faktiskt gett namn också för med fantasins hjälp så liknar stenarna ibland något djur eller liknanade. Här ligger en rolig sten bakom mitt lilla fågelbad...ser ut som det är dags att fylla på lite vatten.... I en av mina rabatter ligger en ganska stor sköldpadda vid namn Waldemar!
Här på gräset har vi två små grisatryne
En liten groda som sitter här och njuter av livet i min rabatt !

Vill passa på att berätta att jag närmar mig 10000 st besökare på bloggen och det ska jag fira med en liten utlottning av en av mina handgjorda påskgummor så håll utkik för snart är vi där!!!


kram Mia