söndag 29 maj 2011

Lite nyförvärv och axplock från trädgården.

En av växterna på min önskelista kan jag kryssa över nu...har köpt en Blågull "Purple rain", så nu har jag , vit, vanlig blå, brokbladig, Purple rain och den med gula trumpetblommor som också kallas för doftgull.


En annan glad överaskning fick jag när jag besökte en arbetskompis och i hennes trädgård växte en fylld tovsippa(tror jag att det är?) så jag bad om en spade och fick snällt gräva upp en planta.

Ligger lite efter med fotograferingen av mina blommor så ni får njuta av en bukett med lite av varje istället, som jag plockade nu ikväll.


I höstas köpte jag en ny växt, en Rödlysing Lysimachia atropurpurea, det har inte sett ut som den klarat vintern men nu har den börjat blomma, gissa om jag blev glad! Härligt vinröda kolvar som hänger ner och bladen är lite silvergröna.


Jag var ju på växtmarknad förra lördagen och det gick riktigt bra, sålde en del och köpte en del.

Jag fick mersmak så nu krukar om jag plantor för att delta i septembers växtmarknad också.

Jag har massor av växter som har frösått sig denna vintern, har aldrig tidigare hittat så många(eller så har jag varit för snabb att rensa rabatterna på våren tidigare år?) så jag har kanske hackat bort dom.
Tack för att Du ville titta in och jag blir jätteglad för alla trevliga kommentarer!
Alltid lika kul att läsa!

Mia

5 kommentarer:

 1. Blågull tycker jag är så underbart härliga, och de doftar så gott. Kan inte förstå att en del tycker att de är ogräs, jag ser inte några problem med att rensa bort småplantor om man nu skulle vilja det....
  Purple Rain sådde jag för några år sen och det kommer snällt nya plantor som jag sen krukar upp och säljer. Visst är det roligt att både sälja och köpa på växtmarknader!!!! Det verkar som om du fått blodad tand...:)
  Rödlysingen vill inte i mitt klimat....jag har försökt så den i flera omgångar men den har svårt för att överleva. Synd, för jag tycker den är så fin. Jag älskar alla mörka blommor.

  Ha det så gott Elinore

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Jag halkade in på din blogg på ett bananskal, jag kommer gärna tillbaka:-)

  Vad är det för en otrolig blomma du har i din header? Har aldrig sett något liknande förut, helt otroligt vacker!

  Ha en toppendag!
  Camilla

  SvaraRadera
 3. Så härligt! Buketten gillar jag verkligen! Att det finns så många blågull hade jag ingen aning om, fick plantor av en arbetskamrat tidigare och var glad för dem. Man lär sig något nytt varje dag!
  Att sälja plantor hade jag ockå tänkt, men nu är jag snål = ) Fattar inte vad jag ska med t ex alla ageratum till...
  Njut vidare av sommarvärmen och odlarglädjen.
  Soliga kramar!

  SvaraRadera
 4. Tassat runt och kikat, tack för titten!
  Var var du på växtmarknad?
  Fantastisk sippa!

  SvaraRadera
 5. Nu blev jag allt lite avundsjuk i alla fall, rödlysingen lyckas jag inte få att överleva här.

  SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!