söndag 28 mars 2010

Plantering och fågelbad

Nu tittar solen fram och blommorna är planterade i min krubba. Även mitt fågelbad kom fram som jag gjort av delar från ett gammalt lantbruksredskap.Som ni förstår gillar jag grodor!



lördag 27 mars 2010

Vårblommor och ösregn!


Igår hade vi underbart vårväder här på Österlen, mamma och jag bestämde oss för att åka och köpa vårblommor idag.....tyvärr var vädret inte på vår sida idag men vi åkte i alla fall till Hagestad.Trots blåst och ruggigt väder köpte jag några penseer och minipåskliljor. På vägen hem gick jag in om på Haven -en liten mysig butik i utkanten av Gärsnäs med många fina växter, både perenner och sommarblommor. Här hittade jag två små söta vivor. De hade även jättefina vita och rosa Aklejor som jag blev sugen på men det kändes lite för tidigt än att köpa och plantera ut...och tur var det för under eftermiddagen har regnet öst ner och hela min mittrabatt har förvandlats till en simbassäng för växter!!


lördag 20 mars 2010

Hyresgäster i gräsmattan

Hittade lite söta vårtecken till idag!!!

Tilda är nyfiken på vem som har gjort så roliga gångar i vår gräsmatta, troligtvis en mullvad som inte kom ner när det var frusit. Ännu så länge har mullvaden bara hyrt in sig på den gamla delan av gräsmattan men kommer han in på den nya så blir han uppsagd direkt och får flytta nån annanstans.

onsdag 17 mars 2010

Välkomna upp!

Nu har snödropparna äntligen tittat upp, tror inte att jag nåt år tidigare har väntat så på att det skulle hända.Denna vintern har verkligen gjort att man uppskattar dessa små vårtecken mer än man brukar.



tisdag 9 mars 2010

Nu blev jag GLAD!

Jag fick en sunshine award av Helen på En amatörs trädgård. Vad glad jag blir för det har jag aldrig fått någon tidigare!!Jag skickar den vidare till alla mina bloggvänner!
Kram Mia

lördag 6 mars 2010

Helt underbar dag!

Tilda och jag har just promenerat ute i betesmarkerna runt gården och njutit av den underbara solen! Äntligen känns det som våren är på väg, hittade lite snödroppar(tror jag)på väg upp i gräsmattan där snön har smält bort.




Trots att krukan med murgrönan varit helt täckt med snö så ser den fin ut.

Den sena eftermiddagsolen lyste på min vintergröna i går.