tisdag 14 december 2010

Pyssel och hundtugg..

Känns som tiden bara rinner iväg...inte en ovanlig känsla för någon tror jag i dessa stundande jultider, hinner inte med bloggandet riktigt så mycket som jag skulle önska. Man jag har ju jullov snart och det ska bli så SKÖNT!!! Jag jobbar i skolans värld(högstadiet) och ni som inte tycker att lärarna är värda sina lov vet inte vad ni talar om, jag är inte lärare men personlig assisstent och lärarna är värda varje dag på lovet för att kunna samla nya krafter för att sen ta sig ann dagens ungdomar igen när lovet är till ända. Men nog om det och åter till livet här hemma....

I lördag hade vi pysseldag här hemma med min syster och hennes tre barn och barnens mormor. Det tillverkades änglar, vita pepparkakor, julgodis, julkort m.m. Jättemysigt!!
Här kan vi se marsipan figurer som mormor gjorde. Visst är dom fina!

Jag gjorde degen till de vita pepparkakorna som nog inte blev helt lyckad för den blev seg och konstig. Men barnen bakade för glatta livet och målade sina figurer efteråt så det stod härliga till. Syrran och jag gjorde såna när vi var små med mamma så det var allt lite nostalgiskt.

Julgodis i form av krossad polkagisar och smält choklad. SMASKENS!! Ännu godare med vit choklad för de som gillar det kan jag avslöja.

I söndags ägnade jag eftermiddagen åt att göra fint vid finingången. Mitt järnmöblemang fick stå där och med en liten grantomte och ljuslykta så blev det riktigt bra . Satte lite enkvistar och boxbom i min koppargryta med belysning i...fick bara stå där i någon timme sedan kom vår lilla sabotör Ronja och tuggade på sladden så det blev ingen belysning...SUCK...vad gör man åt en hund som ska tugga på allt???.... det är lite konstigt att hon inte fått nån ström i sig...??


Tipset på grantomten fick jag av Irene på bloggen Blomster


Nu ska jag gå och lägga mig i TVsoffan...
Hoppas att det inte dröjer för länge innan jag får tid att sitta här igen...har en amaryllis som är på G att blomma så det blir kanske en bild på den nästa gång vi ses...

3 kommentarer:

 1. Din mamma är ju rena rama konditorn ju!Ni andra är ju inte långt efter.
  Jag gillar dina järnmöbler ursnygga!Vill oxå ha såna:-)
  Idag har vi klätt granen fick några grenar kvar kanske det blir en tomte.
  Kram från mig.

  SvaraRadera
 2. Mums... så mycket gott du visar! Kul att du också gjorde en granristomte!
  Ha det bra nu! / Irene

  SvaraRadera
 3. Så upptäcker jag att vi delar ännu något mer; skolans värld. Jag jobbar som skolpsykolog, så vi är ju i samma "bransch"... Då behöver man kontrasten som blommor , blader o pyssel ger.
  UNDERBARA kakor o figurer. Tur det är jul igen snart (eller)...

  SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!