fredag 28 januari 2011

Blomming friday - Dofter


Dofter är kanske inte så lätt att hitta just nu i våra trädgårdar men en växt som doftar under nästan alla årstiderna är ju lavendeln. Jag gick ut för att fotografera min zinkbalja med lavendel i och visst doftar den.....samma ljuvliga doft som på sommaren när den är i full blom...fantastiskt.....mitt i vintern!


Jag klipper aldrig ner mina växter på hösten för en del blir så fina även på vintern. Det skulle bli så tomt i trädgården utan alla torra kvistar som tittar upp ur snön tycker jag.


En annan doft jag kommer att tänka på är min fina pion "Festiva maxima".



Gå in här för att titta på fler inlägg på temat Dofter.


Ser fram emot en helg i goda vänners sällskap, vi är tre par som ska åka till Göteborg och ha trevligt tillsammans. Kul att unna sig något ibland. Barnen stannar hemma och har FF under viss uppsikt av mormor och morfar.


Önskar er också en trevlig helg hur ni än tänker tillbringa den!


Mia

onsdag 26 januari 2011

Tack & lov finns det ingen medicin....

......mot denna sortens hosta.
Jag har nästan alla mina under mitt körsbärsträd. Innan fanns det bara gräsmatta här vänster om de stora stenarna men i somras grävde jag denna rabatten och planterade fler. Har fått plantor av släkt och vänner så några namn har jag inte, men det gör mig inte så mycket...dom är ju fina både med och utan namn....

lördag 22 januari 2011

Knoppar på julrosen !!!

Upptäckte idag att det finns många knoppar på min julros som jag fick av Kristina. Jag hade inte trott att den skulle blomma denna vintern eftersom den blev flyttad hit sent i höstas.
Den har ju legat begravd under snön ända tills nu när det har töat lite.....hoppas nu inte att det kommer mer snö på ett tag så jag kan få se den blomma....





Önskar er alla en trevlig lördagkväll


och vill även tacka så hjärtligt för alla kommentarer, det är så kul att läsa dom!

Mia

torsdag 20 januari 2011

Trädgårdsting del 2

Här har jag en rostig ring från en gammal ringvält som jag har ställt upp mot en sten som prydnad, mannen har många såna här men jag kan inte komma på vad man skulle kunna gör med flera...dom är ganska tunga.....tar gärna emot tips på detta....

Hittade en gammal mjölkkanna förra året i skrothögen som Dennis fick skära av den sönderrostade bottnen på och nu har jag tryckt ner den i rabatten och planterat blommor i den. Syns inte så bra på bilden som är långt ifrån men man ser den i mitt i bland blommorna nånstans...

Ännu en groda som sitter och luktar på min lavendel...




Här har vi min mölla som jag fick av min svärfar för ett par år sedan i detta skicket...den har stått i deras trädgård sedan min man var liten....


Jag renoverade den och målade om den så nu pryder den en fin plats i min trädgård istället.


söndag 16 januari 2011

Mina trädgårdsting del 1

Liksom många andra har jag en förkärlek till rostiga saker i trädgården. Jag hittar mina rostiga fynd i mannens skrothög, gamla lantbruksredskap m.m.
Av ett tallriksredskap har jag tillverkat ett fågelbad och i ett annat har jag bara lagt i fina stenar.


Här har vi en vattenkopp som mamma Mu har druckit ur och nu får mina småfåglar ta en slurk ur den.

Som många säkert redan har sett så är jag även förtjust i grodor.
Fortsättning följer....

Elvas "Dancing Queen"

Har varit lite slarvig med bloggandet på sistone, men jag har inte haft nån riktig inspiration till det. Nu har jag tagit bort alla julsakerna och fått upp vanliga gardiner så nu känns det som jag har fått lite sug efter att det ska bli vår och jag har börjat kolla lite i trädgårdsböcker igen det har jag inte gjort på länge.Fick en trevlig bok i julklapp med många fina tips och ideer för trädgårdsplanering.I torsdags var jag på biblioteket och lånade en bok så nu börjar tankarna snurra igen och planering inför våren är i full gång.

Min amaryllis "Dancing Queen" är i full blom nu, den har haft 4 klockor och dom är ganska olika, nån är mycket röd inuti och nån lite mindre, den har inte så stora klockor som jag hade förväntat mig att den skulle få men istället fina eftersom blomman är dubbel.





Tulpaner är fina på utsidan men det vet i tusan om dom inte är finare på insidan eller vad tycker ni?


söndag 2 januari 2011

En talgoxe på besök

Gjorde ett försök att filma och fotografera mitt fågelbord idag....bilderna blev väl inte helt lysande men en liten talgoxe lyckades jag fånga med kameran i alla fall.



Önskar all trädgårdsvänner en GOD fortsättning på det nya trädgårdsåret!
kram Mia