torsdag 11 augusti 2011

Heuchera...och minisemester på Ven.

Har upptäckt att jag måste försöka tänka på att köpa plantor med vackra blad i fortsättningen...har alldeles för mycket i mina rabatter som jag har för den vackra blomman skull men bladen är ju minst lika viktiga för att det ska bli ett fint helhetsintryck. Här kommer jag att visa några som jag köpt/fått den senaste veckan just för de fina bladen...Heuchera är ju en perfekt växt att skaffa för bladens skull...det finns ju massor av varianter och det kommer nya hela tiden.


Denna har jag köpt på Tågarps trädgård, Heuchera americana "Dale`s strain".Även denna som inte hade någon namnlapp men när jag tog den ur krukan så låg det en trasig lapp i kanten "Heucherella hybrid "Dayglow pink" men efter att ha googlat på namnet så är jag tveksam till att det är rätt?
På Rosenhagen i Skåne Tranås hittade jag denna "Beauty color".
I tisdags åkte vi till ön Ven som ligger mitt i sundet mellan Sverige och Danmark. Ön är ca 4,5 km lång och 2,5 km bred och ca 11 km i omkrets. Men andra ord en liten söt ö och vi hade turen att ha fint väder hela vår vistelse. Vi kollade på Tycko Brahe minnena och jag hittade till barnens fasa också en liten fin trädgårdsbutik...mamma kan du inte låta bli ett tänka på växter ens på semestern..var kommentarerna.På väg in i hamnen ser man att hela ön har en brant sluttning runt om och man kommer genast att tänka på den gamla svenska filmen med Edvard Persson "Flickan från backafall" som utspelar sig på Ven.
I den lilla butiken såldes jättefina hemsnidade smidesmöbler, tyvärr var inte prislappen lika fin, 39oo för en soffa.


I trädgården stod denna fina gamla skottkärra eller "Rullebör" som det heter på skånska.
Denna Heuchera hittade jag i butiken och det är nog den vackraste jag har sett, riktigt mörkröda blad med rosa fläckar på...helt underbar! köpte två stycken. "Midnight rose"

Syskonen Kristiansson på väg ner i hamnen igen efter en promenad på ön.


Väl tillbaka i Landskrona igen så gick vi förbi en plantering där jag fastnade för detta fina japanska gräs och till min glädje så fanns det en utförlig beskrivning och bilder på vilka växter som fanns i planteringen. Detta gräset ska jag köpa och ha i min rabatt vid stenpartiet och min lilla damm som är under uppbyggnad. (Utlovar ett inlägg med bilder på detta bygge inom kort.)


Miscanthus sinesnsis "Malepartus" Gillar de mörkröda vipporna.Heuchera med härligt limegröna blad som jag fått men tyvärr utan namn.Tack för att du tittade in hos mig!


Mia

3 kommentarer:

 1. Fin blogg du har. Det är sant det du skriver om bladen. De står ju flera månader medan blomman ofta bara glädjer ett par veckor. Nästa steg sedan blir att hitta växter som håller stilen även på vintern.

  SvaraRadera
 2. Wow, vilka blader! GILLA! Du har helt rätt, ibland glömmer man bladen för blommorna men speciellt med perenner (som inte blommar lika frikostigt) är det viktigt med blad.
  Klart att man tänker på trädgård även på semestern! Hur vore det annars? Jag planerar in utflykter med en baktanke. Maken inser ganska snabbt vilken räv jag placerat bakom örat ;-)
  Himla snygg soffa dessutom, men jag håller med. Hälften hade varit nog...
  Fredagsmys på dig o njut av inköpen!

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga heucheror du hittat. Gillar skarpt Midnight rose...den hade gjort sig fint under Malepartus-gräset.
  Kram

  SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!