onsdag 9 mars 2011

Trollsalix,crinum och korvgrillning!

I fredags var jag ju som sagt på Mässa i malmö, många fina saker att titta på men tyvärr så glömdes kameran hemma(typiskt mig!). Passade på att få lite gratis rådgivning på förändringar i trädgården. jag vill ju dela av min stora trädgård på något sätt för att skapa lite rumskänsla och jag fick bra tips på hur detta skulle kunna bli bra.
Köpte en bunt trollsalix som skall planteras som avgränsning nånstans, kunde inte låta bli för jag har tänkt att jag skulle ha vanlig salix men denna var ju roligare.
Köpte även tre lökar vit Trädgårdsamaryllis "Crinum" med hem.

Kan ni tänka er!!!! Titta vad vi har i trädgården!!! snödroppar och vintergäck...vilken vårkänsla vi fick när dom upptäcktes i helgen. Vi hade underbart soligt vårväder hela helgen.

I söndags så var alla syrrans tre busungar här och vi tillbringade flera timmar ute i solen. Jerry hade ett litet bål som behövde eldas upp så vi packade korgen med allt som kan behövas vid vårens första korvgrillning och travade ut i betet. Ungarna stortrivdes med att leta pinnar lagom stora att kasta in i bålet och Emil som är 9 fick tända på.....spännande såklart!


Dessa kunde ligga här i gräset och vänta hela tiden....vad skönt att slippa dom tyckte vi alla.


Årets första vårbål !


Vi trodde ju att vi skulle kunna grilla vår efterlängtade korv i utkanten av bålet men det blev ju alldeles för varmt så Emil och jag fick slå ihop våra scouthuvuden och göra en liten eldstad till korvgrillningen. det tog lite tid innan vi fick fyr på elden och när vi hade väntat länge på att glöden skulle bli lagom så hade våra magar "knorrat" ett bra tag. Trots lite aska och smuts när korven ramlade av grillpinnarna så var det den godaste korven vi ätit på mycket länge.Idag regnar det på Österlen...känns som det var länge sen man upplevde regn...

5 kommentarer:

 1. Så mysigt! Här är våren inte lika långt gången, fast vårlökarna tittar upp. Solen har också gått i moln men det håller upp...
  Såå roligt med mässa, men att glömma kameran är hemskt! Jag får nästan spatt när det händer mig. Senast jag var arg över detta, var under mitt sjukhusäventyr (tro det eller ej, hihi). Tack för hälsningen, den värmde!
  Onsdagskram!

  SvaraRadera
 2. Åh...vad härligt det ser ut med vårblommor och barmark. Vi bor verkligen i ett avlångt land.
  Fast vårvintern är (oftast)skön häruppe, perfekt före i slalombacken i söndags:D Finns alltid positiva saker vart vi än bor och tur är väl det!!
  Fast just nu är det 'snöstorm' ute, huvva:/ Så just för tillfället skulle jag vilja bo i skåne ;)
  Ha en fin kväll/Stina

  SvaraRadera
 3. Vad mysigt att få elda!O godaste korven blir det ju:-)Vi har haft regn idag men nu då snöar det jag säger då det...tur jag ska på trädgårdsmässa imorn :-)
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 4. Kom på en sak. Såg du månne någon "Polytunnel" på mässan? Jag är väldans sugen på att skaffa en, för att känna på växthuslivet lite. Jag vet inte om de finns i Sverige ännu...
  Ha det gott och tack för alla roliga kommentarer. Du vinner lätt den tävlingen hos mig ; )

  SvaraRadera
 5. Mums för grillad korv!
  Ser härligt ut med barmark och vårens första blommor!
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Skriver du en liten hälsning så blir jag jätteglad!