söndag 28 februari 2010

Tulpaner

Har inte några tulpaner i trädgården, gillar inte lökväxter så mycket , det ser så skräpigt ut när bara de vissna löven finns kvar.
Men inomhus går alldeles utmärkt.

torsdag 25 februari 2010

Ett hav av primulor

Köpte några nya krukväxter idag, fråga mig inte vad de heter, krukväxter är inte min starka sida jag vet bara att den främste är en Tolmiea för en sån har jag i trädgården också.
Kunde inte låta bli att ta ett foto på havet av primulor i affären...Vilka färger!!!


lördag 20 februari 2010

Mina tavlor

För några år sedan så hade jag en period när jag målade en del i olja och akryl. Tyvärr så räcker inte tiden till längre men det är väldigt kul och avkopplande. Många säger "Jag kan inte måla"..jag tror inte på att det är så. Så sa jag också men det är inte så svårt. Känner man att man vill prova så ska man göra det för då kan man också tror jag. Att måla i olja eller akryl är ju så bra för blir man inte nöjd så låt färgen torka sen är det bara börja om och måla över det man inte är nöjd med.
Här har jag målat Gärsnäs kvarn.

Blommande äng

Välkommen till världen

Storkar på grodjakt

Pärongren

I full blom

Den 20 dec hade jag bilder på min novemberkaktus som blommade, men det var bara en liten tjuvstart med 2-3 blommor för nu står den i full blom.

söndag 14 februari 2010

Detta ger jag till alla mina bloggvänner idag!

Nu har det hänt igen....

För fyra år sedan när mitt äppelträd var nytt så hände precis samma sak.....snön når upp till förgreningen och någon behagar äta upp barken. Den gången blev grenarna också uppätna men fick då rådet att låta det stå kvar.Trädet hämtade sig och har växt fint.....men nu har det alltså hänt igen....denna gången avslöjade spåren och spillningen vem den skyldiga är...HAREN...den rackaren!!
Finns det nån återvändo nu tror ni eller är det bara att dra upp trädet till våren?


torsdag 11 februari 2010

Mammas snögubbar

Måste visa min mammas fina snögubbar som hon har gjort i ull.Gubben är tovad och den översta tavlan har hon nålfiltat.
Visst är dom söta!!

Snööööööööö.....

Det är väl bara att gilla läget och acceptera att vintern tänker stanna ett tag till hos oss. Medan mina bloggkompisar lägger ut bilder på kommande vårtecken så får ni ännu fler vinterbilder av mig istället.

Jullyktan får stå kvar ett tag till.

Snö på fönsterbläcket.

En liten knopp till i min verbena tittar upp.

onsdag 3 februari 2010

Innesnöade...

Snöstorm och innesnöade.....skolbussarna inställda idag så vi är hemma hela familjen idag utom Dennis som är på skolan i Sjöbo men skolan var stängd så om jag känner han rätt så sover han ännu....
Även om det kan vara lite mysigt att var insnöad så längtar man verkligen till våren nu.Var nere i källaren innan och tittade till mina dahliaknölar och pelargoner.Blir lite sugen på att ta upp pelargonerna men det är kanske lite tidigt ännu...Man får glädja sig åt inneblommorna istället så länge!!